Bukovina Natuurreizen is opgericht door Gerard van de Sande. Sinds ongeveer 30 jaar organiseer en begeleid ik met enige regelmaat reizen en excursies, vooral naar gebieden in centraal Europa. Met name oerwoudresten, natuurlijke bossen en andere oorspronkelijke landschappen in diverse regio's in Duitsland en Polen kregen hierbij speciale aandacht. Tijdens deze reizen werden ook steden, dorpen en soms ook musea bezocht.


Door deze werkzaamheden heb ik een uitgebreid netwerk van onderzoekers, terreinbeheerders en andere deskundigen op kunnen bouwen. In 2013 is de mogelijkheid ontstaan om mij full time op deze activiteiten toe te leggen. Vanaf april 2014 is Bukovina Natuurreizen van start gegaan. 


Een deel van de reizen zal door mijzelf worden begeleid. Momenteel wordt een team geformeerd, bestaande uit ornitologen, floristen en mensen met een andere specifieke deskundigheid, om in de toekomst een deel van de begeleiding op zich te gaan nemen. Deze deskundigen zijn woonachtig in Nederland en Vlaanderen.


Door samenwerking met lokale organisaties in verschillende landen kunnen we ook beschikken over de kennis van deskundigen uit de te bezoeken landen of regio's. In een aantal gevallen zullen deze ook zorgen voor de begeleiding en het vervoer ter plaatse.