Hoewel je elders in Europa veel bijzondere landschappen en spectaculaire diersoorten in de vrije natuur kunt aantreffen, zijn er in Nederland ook gebieden die zeker de moeite van het bezoeken waard zijn. Denk hierbij aan zeldzame bostypen op de Limburgse heuvels, de Gelderse Poort of een grootschalig moeras als de Oostvaardersplassen.


Samen met een aantal lokaal bekende deskundigen zijn we bezig met het samenstellen van een programma van dag- of weekendreizen naar de meest interessante gebieden in eigen land.  

 

Momenteel zijn beschikbaar:

 

GELDERSE POORT


De Gelderse Poort is een grensoverschrijdend natuurgebied tussen Nijmegen, Arnhem en het Reichswald (D). Door -waar mogelijk- natuurlijke processen als periodieke overstroming, duinvorming en begrazing weer een kans te geven ontstaat hier een natuurlijk rivierlandschap. Dit wordt gekenmerkt door een grote diversiteit aan biotopen (o.a. ooibos, rivierduin, moeras, ruigtes, struweel, diep en ondiep water en stromend water). Hierdoor en door de grote omvang is het gebied interessant voor vele soorten planten en dieren. Momenteel leeft er o.a. een vitale beverpopulatie en is er de grootste kolonie zwarte sterns van Nederland. Verder worden de zwarte ooievaar, zeearend, lepelaar en visarend regelmatig waargenomen en nemen stroomdalplanten als brede ereprijs, wilde marjolein en veldsalie steeds verder toe.


Fokko Erhart is een van onze partners. Hij is werkzaam als beheerder in de Gelderse Poort. De belangrijkste onderwerpen waarin hij is gespecialiseerd zijn vogels, natuurbegrazing en natuurfotografie. Regelmatig begeleidt hij groepen van natuurliefhebbers, vogelaars en natuurfotografen bij reizen in het buitenland. Door zijn kennis en expertise over zowel de historie als het actuele beheer is hij een ideale gids voor een dag- of weekendtocht in de Gelderse Poort. Hij kent het gebied als zijn broekzak. Voor lokale natuurverenigingen en andere groepen met interesse in de natuur van de Gelderse Poort is Fokko beschikbaar als gids. In overleg kan zowel een dag- als weekendprogramma naar wens worden samengesteld. Ook kunnen speciale thema’s extra aandacht krijgen. Denk hierbij o.a. aan vogels, botanie of natuurfotografie. Ben jij op zoek naar een bijzonder uitstapje voor jouw organisatie, informeer dan naar de mogelijkheden via info@bokovina-natuurreizen.nl.